Välkommen 2020

blog_icon

Skrivet av MacRent

Du läser just nu den första bloggen i MacRents nya bloggserie Aktuellt - en blogg om allt ifrån senaste hårdvara, mjukvara och tillbehör till tips, tekniska trender och intervjuer med olika användare - och säkert ännu mycket mer än så.
 
På MacRent har vi sedan länge haft en stor och stadigt växande kundbas inom många olika typer av mediaproduktion - allt ifrån fotografi, musik, video till rena reklamproduktioner. 
 
Vi har även många utvecklare som kunder.
 
Våra produkter är därför centrala verktyg för många kunders inkomster, något som betyder att vi måste kunna ge rätt köpråd och alltid vara reaktiva om våra kunder i produktion behöver byta ut eller reparera sin hårdvara. För att kunna göra detta lagerhåller vi ett brett antal olika modeller tillgängliga för omedelbar leverans.
 
- För att kunna vara ledande återförsäljare av Apple-produkter måste vi utgå från den verklighet som våra kunder lever i och då handlar det också om att ta ett långsiktigt ansvar, berättar VD Jonas Vikander.
 
 

 
MacRent är en Apple Premium Service Provider 2020
MacRent är en Apple Premium Service Provider 2020

Använd vår nya hemsida och besök oss i butiken.

Under 2019 har vi på MacRent lagt mycket resurser på lanseringen av vår nya webbsida med en kraftfull ”konfigurator”, som underlättar för vår kund att förstå relationen mellan prestanda, pris och tillgänglighet av den senaste Apple-hårdvaran, något som inte är så lätt som det låter - men helt fantastiskt när det fungerar.
 
Vår webbsida har en direkt koppling till vårt lager. Det betyder i praktiken att du som kund hela tiden kan se hur produkterna kan konfigureras efter dina behov. Du ser pris och får en tydlig överblick på vad som finns tillgängligt för omedelbar leverans - istället för att mötas av beskedet “beräknad leveranstid 2-4 veckor“. Vi vet att våra kunder inte har tid att uppgradera under sådana förutsättningar.

Jonas Vikander, VD:

Vi ser fram emot att fortsätta leverera marknadens bästa hårdvarulösningar till alla våra passionerade kreatörer under 2020

2020 – ett spännande år för kreativa Mac-användare.

Under 2020 kommer många av våra kunder inom film- och TV-produktion behöva anpassa sina verktyg efter nya produktionskrav. Vi förutspår mer beställningar och kravställningar som innefattar 4K, HEVC och HDR i dessa arbetsflöden - och då kommer verkligen Apples nya Pro Display XDR skärm och Mac Pro helt rätt i tiden. 
 
- Vi lägger oerhört stor vikt hjälpa våra kunder att välja rätt hårdvara och mjukvara från början, berättar Noah Gibson, CTO på MacRent och fortsätter, men vi ser också till att erbjuda affärsavtal som underlättar för kunden. Ett exempel på detta är våra flexibla hyravtal som i praktiken innebär att du kan ständigt kan byta ut din dator vartefter nya modeller med ny prestanda blir tillgängliga. Service med utbytesdator samma dag är ju en självklarhet hos oss, avslutar Noah Gibson.
 
I praktiken betyder det att alltså att du som kund kan “prenumerera“ på de senaste produkterna från Apple, om det är motiverat, och på så vis alltid hålla sin hårdvara uppdaterad. En stor fördel med denna populära leasingmodell är ju att våra kunder själva slipper låta sina anställda arbeta på äldre och äldre hårdvara - tills den till slut måste skrotas, för att sedan göra nya dyra nyinvesteringar vart femte år.
 
Olika kunder har olika behov - något vi alltid varit medvetna om och anpassat oss efter. Därför är vi alltid beredda att skräddarsy våra offerter och vårt utbud, för att era Apple-produkter ska fungera för just er verksamhet och förutsättningar. Som avtalskund hos MacRent så har du tillgång till produktuppgraderingar i förtid, prioritet när du behöver service och många fler fördelar som vi tror starkt på.