Om äkta iPhone-bildskärmar

blog_icon

Skrivet av MacRent

iPhone-bildskärmar har utformats, testats och tillverkats för att uppfylla Apples kvalitets- och prestandastandarder. Häri ingår intuitiv och snabb Multi-Touch, hög ljusstyrka, enastående färgåtergivning, vitbalans och prestanda för funktioner som True Tone, Night Shift och haptiskt tryck.

Varför är det viktigt att utbildade tekniker utför service med äkta Apple-bildskärmar?

Om du behöver byta ut din iPhone-bildskärm är det viktigt att certifierade tekniker som använder äkta Apple-bildskärmsdelar reparerar enheten.

Endast tekniker som har genomgått Apple-serviceutbildning och som använder äkta delar och verktyg från Apple bör reparera iPhone-bildskärmar. Bland dessa servicepartner inräknas MacRent. Det är inte säkert att byten som utförs av andra än Apple, auktoriserade servicepartner eller certifierade tekniker görs i enlighet med rätt säkerhets- och reparationsprocedurer. Detta kan leda till funktionsfel eller problem med bildskärmens kvalitet eller säkerhet. Apple-bildskärmar är utformade för att passa exakt på enheten.

I reparationer där skruvar eller höljen inte ersätts på rätt sätt kan dessutom lösa delar bli kvar. De kan skada batteriet, orsaka överhettning eller leda till personskador.

iPhone-bildskärmen har tagits fram tillsammans med iOS-mjukvaran, för bästa möjliga prestanda och kvalitet. En bildskärm som inte kommer från Apple kan orsaka kompatibilitets- eller prestandaproblem. Till exempel kan ett problem uppstå efter en uppdatering av iOS-mjukvaran om uppdateringen innehåller bildskärmsuppdateringar.

Om en servicepartner använder bildskärmsdelar som inte kommer från Apple kan följande inträffa:

Problem med Multi-Touch:

• Multi-Touch kanske inte svarar på hela skärmen.
• Försämrad Multi-Touch-prestanda, till exempel kanske vissa beröringar på skärmen inte registreras eller registreras på rätt ställe.
• Beröringar kan oväntat registreras under ett telefonsamtal.
• Bildskärmen slås kanske inte av under telefonsamtal.
• Oavsiktliga beröringar på kanten eller med handflatan kan registreras.

Problem med bildskärmens ljusstyrka eller färg:

• True Tone-bildskärmen fungerar inte som den ska.
• Förlorad eller försämrad funktion hos sensorn för omgivningsljus, så att skärmen blir mörkare eller ljusare i fel omgivning.
• Felaktig färgkalibrering av bildskärmen, så att bildskärmen ser för gul eller blå ut.
• Hela bildskärmen har inte samma ljusstyrka.
• Den maximala ljusstyrkan blir lägre.
• Oavsiktlig urladdning av batteriet.

Viktigt meddelande om bildskärmar

Om du ser meddelandet som på bilden, när du öppnar Inställningar > Allmänt > Om går det inte att verifiera bildskärmen på din iPhone. Det här meddelandet gäller iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max.

Du kan även se det extra meddelandet ”Apple har uppdaterat enhetsinformationen för denna iPhone.” Det innebär att Apple har uppdaterat den enhetsinformation som sparas för din iPhone för servicebehov och säkerhetsanalyser samt för att förbättra framtida produkter.

Dessa notiser påverkar inte din förmåga att använda iPhone-enheten eller bildskärmen.

MacRent finns tillgängliga för att reparera din iPhone-bildskärm. Vi är auktoriserade av Apple och har certifierade tekniker.