Om oss

Vi är MacRent och har funnits sedan 1996.

Du är välkommen att ringa oss på:
010-330 3000
Öppet vardagar kl. 08-18. Stängt helger och röda dagar.

Maila oss
Vi är MacRent och har funnits sedan 1996.

Inte bara teknik – vi förmedlar passion.

Vi vet. Föremålen växlar – kärleken består. MacRent är en Apple Reseller och Premium Service Provider i Stockholm, tillgängliga för omgående leveranser i hela Sverige. Vi riktar oss främst till företagare som behöver fokusera på sitt verksamhetsområde. MacRent levererar inte bara en produkt, vi levererar en lösning oavsett var kunden arbetar. MacRents kundkrets rymmer både stora IT intensiva företag som reklambyråer, TV- och filmproducerande bolag och mindre verksamheter som möbelbutiker, frisörer, advokater, fotografer och modedesigners.

Vi har över 20 års erfarenhet av försäljning, support, reparationer och leasing av Apple-produkter. Med det sagt kan vi stoltsera med att säga att vi är äldst i branschen vad gäller att paketera IT-drift på ett attraktivt sätt. Service är del av vår DNA och vi vill alltid kunna erbjuda en högkvalitativ sådan, oavsett behov och storlek på ditt företag. Även om du inte har tillgång till en egen IT-avdelning så ser vi till att du får hjälp direkt av vår professionella, engagerade och auktoriserade Apple verkstad. Vi strävar efter att alltid hitta den bästa lösningen för våra kunder. Detta uppnår vi genom en kombination av ett unikt leasingkoncept, kompetent personal och en ständigt uppdaterad IT-miljö.

Välkommen till MacRent!

Adress: Birger Jarlsgatan 108, 114 20 Stockholm
Öppettider: Vardagar mellan kl. 08.00-18.00

Juridiskt namn
Hyrcentralen Datapartner Vikander AB
Birger Jarlsgatan 108
114 20 Stockholm
Org: 556558-8265

Bankgiro: 5076-2194
Plusgiro: 182 28 39-5

Styrelsens säte: Stockholm

Jonas Vikander

VD. Telefon: 070-483 69 29

Maila Jonas

Lisa Knutsson

Office Manager. Telefon: 076-947 85 82

Maila Lisa

Leo Netz

Service Manager. Telefon: 076-947 85 04

Maila Leo

Noah Gibson

Chief Technology Officer.

Maila Noah

Ludvig Gothefors

Säljare. Telefon: 073-916 64 55

Maila Ludvig

Mélodie Lassagne

Säljare.

Maila Mélodie

Vincent Engström

Säljare. Telefon: 076-945 85 32

Maila Vincent

Clara Weiefors

Säljare. Telefon: 076-947 85 83

Maila Clara W

Oscar Karlsson

Säljare. Telefon: 073-916 64 52

Maila Oscar

Olivia Öjermark

Säljare. Telefon: 073-656 08 49

Maila Olivia

Jamie Akolor

Säljare.

Maila Jamie

Varför långtidshyra?

ENKELT.

Vi är övertygade om att vi kan skapa en relation. Ni är ett företag som vill ha enkel och snabb tillgång till Apples produktsortiment. Vi är en helhetsleverantör för leasing, försäljning, reparationer samt konsultation och har erbjudit detta i över tjugo års tid. Tillsammans gör vi det enkelt, precis så som det ska vara!

SVERIGES STÖRSTA LAGER PÅ MAC?

Har du behov av mer? Mer utrymme, bättre prestanda eller vill du bara ha det bästa? Du kommer att få det du vill ha, så snabbt som möjligt med oss som er leverantör. Våra Apple-produkter finns i svenska lager för omgående leverans. Har du speciella krav på din Mac har vi den antagligen redan. Har du behov av en iPhone redan idag så löser vi det. Vi ordnar det du vill ha, enligt ditt önskemål!

APPLE SOM TJÄNST.

Allting på ett enda ställe – produkterna, servicen och svaren. Vi ser till att vi är din väg framåt gällande Apple med personligt engagemang och energi!

SNABB LEVERANS.

Vi arbetar aktivt med att säkra snabba leveranser från våra lager i Sverige till dig som slutkund. När du väl hittat din ögonsten vill vi inte låta dig vänta och ser därför till att du oftast får den nästa dag. Vi har möjlighet att få iväg din beställning snabbt med postpaket eller bud. Vi skickar med miljövänligt cykelbud i den mån det är möjligt.

LUST- OCH BEHOVSSTYRT.

Ett nytt grafikkort underlättar vid grafiskt arbete, eller varför inte öka tillgången till internminne, större flash disk eller rentav byta ut den stationära Mac:en mot en bärbar? Vi förstår att dina behov utvecklas och förändras över tid vilket innebär att du redan efter ett år kan uppgradera dig mot något nytt (detta är endast möjligt om du har A-Care på din Mac). Du ser enkelt ditt nya pris på webben och vi finns här för dig om du har några funderingar!

I RÄTT RIKTNING.

Vi hjälper er med era långsiktiga investeringar. Vi är passionerade i det vi gör och vi ser till att ni har rätt utrustning, även för framtiden och ert växande behov.

KÖP LOSS DIN APPLE PRODUKT.

Leasad Apple-produkt kan lösas efter avtalstid. Vi erbjuder ett köp-loss pris på 5-10% av nyvärdet. Detta gäller självklart för all vanlig leasing. Storföretag kan avtala för villkor med andra lösen-priser. Schyst tycker vi!

FAST PRIS.

Vi erbjuder leasing där engagemang, olycksfallsförsäkring, service och garanti ingår – till ett fast pris per månad. Så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig!

Service och reparationer

VI ÄR EN APPLE AUKTORISERAD SERVICE PROVIDER.

Vi tar ett helhetsgrepp om dina produkter. Vi är certifierade av Apple, vilket betyder att vi använder äkta delar, monterade enbart av certifierade tekniker, verktyg, licensierade programvaror och noggranna rutiner. Inte nog med det har vi den högsta utmärkelsen som finns vad det gäller kundupplevelse: Apple Premium Service Provider. När du lämnar in dina Apple-produkter på service hos oss så gör vi alltid en total genomgång med fullständig diagnostik. Vi rengör t.ex. interna komponenter, skärmen, tangentbordet och styrplattan. Givetvis funktionstestar och re-kalibrerar vi din enhet också. Vi åtgärdar allting samtidigt vilket innebär att vi inte missar något – alltid med en 90 dagars garanti från Apple.

SNABB SERVICE.

Om du leasar via oss så får du tillgång till Sveriges största lager av reservdelar och blir prioriterad för snabbast åtgärd. MacRent är en Apple Premium Service Provider och våra certifierade tekniker garanterar bästa och snabbast åtgärd när dina Apple-produkter kräver omvårdnad.

FRAMÅTLUTAD PERSONAL.

Vårt engagemang och kunskap skojar man inte bort – vi har Sveriges mest Applefierade personal som arbetar med korrekta bedömningar, god rådgivning och positiv energi. Vi fortbildar oss löpande och har schemalagd tid för utbildning, certifiering och prov i Apples ekosystem. Vi har varit trogna Apple och våra kunder sedan 1996 och tar dina behov med finess utöver det vanliga.

FRI LÅNEENHET.

Behöver du tillgång till service? Vi vill att du ska hålla livet rullande ändå. Därför erbjuder vi fria lånenheter till våra leasingkunder under reparationen. Vi har iPhone, Mac Pro, iMac Pro, MacBook Pro, MacBook Air och andra enheter tillgängliga för dig om olyckan skulle vara framme – vi hjälper dig att komma igång direkt!

DATARÄDDNING OCH ÖVERFÖRING.

Vi vill hjälpa dig med att komma igång efter en uppgradering till en ny Mac, efter service eller om du helt enkelt har en egen säkerhetskopia som du vill att vi installerar. Vi hjälper dig att komma igång med dina appar efter service, vid tecknande av hyra eller om du helt enkelt vill ha hjälp att installera dem – vi överför, räddar och installerar till ett fast pris.

ÅTERSTÄLLNING.

Vi ser till att återställa dina Apple-produkter på ett korrekt sätt, så att din enhet får den senaste mjukvaran och återgår till fabriksinställningarna. Vi erbjuder självklart städning av enheten och en genomgång av hårdvaran!