Laga företagets dator: MacBook Pro

Har du frågor om vad som gäller för er? Ring oss:
010-330 3000
Vill du veta mer?
Kontakta oss Prislista
MacBook Pro 16-tum och MacBook Pro 14-tum
Apple MacBook Pro är i framkant vad det gäller datorkraft och prestanda. Användarna som har krav på effektivitet när de utför krävande uppgifter, går med MacBook Pro-familjen.

Med Intel-arkitekturen erbjuder MacBook Pro en suverän och sömlös datorupplevelse. M1, M1 Pro, M1 Max, M2 Pro och M2 Max-arkitekturerna tar denna prestanda till nya höjder, och levererar omatchad prestanda och mångsidighet för proffs, kreatörer och användare med höga krav. Dessutom åstadkommer ni mer med mindre energi, där batteritiden är avsevärt bättre än hos konkurrenterna.

MacBook Pro ger er de verktyg ni behöver för att göra jobbet snabbare och bättre, därför är det viktigt att ni väljer MacRent som er servicepartner, där vi har möjlighet att åtgärda hårdvaruproblem med integritet och säkerhet.

Hitta på MacBook Pro

För att vi ska kunna hantera företagets eller organisationens MacBook Pro, så behöver Hitta vara avstängt på enheten. Om Hitta är aktiverat med ett personligt Apple ID, vilket är det mest förekommande, så behöver användaren själv stänga av Hitta på enheten, vilket görs på detta sätt:

macOS Ventura:

Välj Apple-meny > Systeminställningar, klicka på [ditt namn] högst upp i sidofältet och klicka sedan på iCloud till höger, Klicka på Hitta min Mac och klicka på Avaktivera bredvid Hitta min Mac.

macOS 12 eller tidigare:

Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Apple‑ID, klicka på iCloud och avmarkera Hitta min Mac.

Hitta på Mac är avstängt

Säkerhetskopia MacBook Pro

När ni lagar er MacBook Pro, så behöver ni först ta en säkerhetskopia på innehållet. Detta går att göra på olika sätt. Det som ni behöver tänka på är att säkerhetskopian uppfyller företagets eller organisationens säkerhetskrav.

Ofta räcker det med att fråga den IT ansvarige eller supporten om en extern disk för att genomföra en Time Machine säkerhetskopia till extern disk.

Du kan också säkerhetskopiera på andra sätt, dock är vår rekommendation att ta en säkerhetskopia med Time Machine, då det är enkelt att återskapa innehållet på er MacBook Pro.

För att säkerställa att informationen är skyddad, kan ni också välja att kryptera informationen på den externa Time Machine-disken.

Mac som genomför en Time Machine säkerhetsko