Att tänka på inför Mac service

Vi hjälper dig! Ring oss:
010-330 3000
Vill du veta mer?
Kontakta oss Prislista
Bild på Mac modeller

Säkerhetskopia Mac

När ni lagar er Mac, så behöver ni först ta en säkerhetskopia på innehållet. Detta går att göra på olika sätt. Det som ni behöver tänka på är att säkerhetskopian uppfyller företagets eller organisationens säkerhetskrav.

Ofta räcker det med att fråga den IT ansvarige eller supporten om en extern disk för att genomföra en Time Machine säkerhetskopia till extern disk.

Du kan också säkerhetskopiera på andra sätt, dock är vår rekommendation att ta en säkerhetskopia med Time Machine, då det är enkelt att återskapa innehållet på din Mac.

För att säkerställa att informationen är skyddad, kan ni också välja att kryptera informationen på den externa Time Machine-disken.

Mac som genomför en Time Machine säkerhetskopia

Hitta min Mac

För att vi ska kunna hantera företagets eller organisationens Mac, så behöver Hitta vara avstängt på enheten. Om Hitta är aktiverat med ett personligt Apple ID, vilket är det mest förekommande, så behöver användaren själv stänga av Hitta på enheten, vilket görs på detta sätt:

macOS Ventura:

Välj Apple-meny > Systeminställningar, klicka på [ditt namn] högst upp i sidofältet och klicka sedan på iCloud till höger, Klicka på Hitta min Mac och klicka på Avaktivera bredvid Hitta min Mac.

macOS 12 eller tidigare:

Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på Apple‑ID, klicka på iCloud och avmarkera Hitta min Mac.

Hitta på Mac är avstängt

Enheter under Apple Business och School Manager

För er som har enheter inskrivna i Apple Business Manager eller Apple School Manager, rekommenderar vi att ni tar kontakt med den systemansvariga personen på ert företag eller organisation.

Ni behöver veta era rutiner för Apple service innan ni går vidare med en reparation. Vi erbjuder attraktiva serviceavtal för er med enheter inskrivna i Apple Business Manager eller Apple School Manager.

Apple Business Manager