Våra servicevillkor

Vår verkstad finns på:
Birger Jarlsgatan 108
114 20 Stockholm

Frågor? Skicka e-post till oss:
MAILA OSS
Våra servicevillkor
1. Kund ansvarar för att backup finns. MacRent ansvarar inte över förlorad information.

2. Garantibevis måste lämnas vid behov.

3. Fel som inte omfattas av garanti debiteras enligt ordinarie taxa. Minimidebitering för arbete utanför garanti är 1 arbetstimme á 950 kr + moms.

4. Om din enhet har andra skador eller skador utanför garanti som försvårar reparation måste det felet åtgärdas först. I vissa fall kan vi behöva skicka ett kostnadsförslag.

5. Endast hårdvara täcks av garanti, mjukvara och information som lagras på utrustningen omfattas ej av garanti.

6. MacRent ansvarar för inlämnad utrustning i max tre (3) månader. Vid fakturering utgår faktureringsavgift om 50 kr.

7. Vi använder enbart Apple originaldelar som levererats till oss direkt från Apple. Reservdelarna eller produkterna som används är nya eller motsvarar nya i prestanda, pålitlighet och funktion.

8. Dina personuppgifter, så som namn, telefonnummer och e-post kan komma att användas av Apple vid eventuell granskning.

9. Beställning av utbytesenhet (iPhone, iPad, Apple Watch) är bindande från och med inlämning av den trasiga enheten och går inte att avbryta.

10. Om den godkända reparationskostnaden understiger det godkända beloppet så fakturerar vi den faktiska kostnaden. I de fall reparationskostnaden överstiger den godkända kostnaden så skickar vi ett kostnadsförslag.
1. Kund ansvarar för att backup finns. MacRent ansvarar inte över förlorad information. 2. Garantibevis måste lämnas vid behov.3. Fel som inte omfattas av garanti debiteras enligt ordinarie taxa. Minimidebitering för arbete utanför garanti är 1 arbetstimme á 950 kr + moms.4. Om din enhet har andra skador eller skador utanför garanti som försvårar reparation måste det felet åtgärdas först. I vissa fall kan vi behöva skicka ett kostnadsförslag.5. Endast hårdvara täcks av garanti, mjukvara och information som lagras på utrustningen omfattas ej av garanti.6. MacRent ansvarar för inlämnad utrustning i max tre (3) månader. Vid fakturering utgår faktureringsavgift om 50 kr.7. Vi använder enbart Apple originaldelar som levererats till oss direkt från Apple. Reservdelarna eller produkterna som används är nya eller motsvarar nya i prestanda, pålitlighet och funktion.8. Dina personuppgifter, så som namn, telefonnummer och e-post kan komma att användas av Apple vid eventuell granskning.9. Beställning av utbytesenhet (iPhone, iPad, Apple Watch) är bindande från och med inlämning av den trasiga enheten och går inte att avbryta.10. Om den godkända reparationskostnaden understiger det godkända beloppet så fakturerar vi den faktiska kostnaden. I de fall reparationskostnaden överstiger den godkända kostnaden så skickar vi ett kostnadsförslag.

Utbytesenhet för iPad

Modell Pris
Exkl moms Inkl moms
iPad (4 gen) 2928 kr 3660 kr
iPad (5/6/7/8 gen) 2480 kr 3100 kr
iPad Air 2280 kr 2850 kr
iPad Air 2 2980 kr 3725 kr
iPad Air 3 3640 kr 4550 kr
iPad Air 4 3992 kr 4990 kr
iPad mini 1/2 2224 kr 2780 kr
iPad mini 3/4/5 2928 kr 3660 kr
iPad Pro (10,5 tum) 4648 kr 5810 kr
iPad Pro (11 tum) 5136 kr 6420 kr
iPad Pro (11 tum) (gen 2) 5136 kr 6420 kr
iPad Pro (12,9 tum) (gen 1/2) 6112 kr 7640 kr
iPad Pro (12,9 tum) (gen 3/4) 6592 kr 8240 kr
iPad Pro (9,7 tum) 3640 kr 4550 kr
iPad batteribyte 1060 kr 1325 kr
Utbytesenhet för iPad

Förbered din iPad för service

Om du lämnar in din iPad på service så måste Hitta min iPad vara bortkopplat på enheten. Det enklaste sättet att göra detta på är att följa stegen i A. Följ stegen i B om enhetens skärm inte går att använda eller om enheten inte startar.

A. På den iPad du ska lämna in, gör följande: Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta och inaktivera Hitta min iPhone. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och tryck sedan på Stäng av.

B. Om din enhet är skadad på så vis att skärmen inte kan användas, stäng av den iPad som du ska lämna in. Du kan stänga av enheten genom ett knappkommando som du finner här.

Logga in med det Apple ID som är kopplat till den berörda enheten. När du är inloggad på www.icloud.com/find klickar du på Alla enheter och sedan klickar du på Ta bort från kontot på den berörda enheten. Nu ska Hitta min iPad vara avstängt. Om enheten är påslagen och ”online”, så kommer det inte att gå att slå av Hitta min iPad via iCloud.

Du kan kontrollera att Hitta min iPad är avstängt genom att kontakta oss på 010-330 3000 eller fråga oss i kassan. Vi kan då göra en slagning på enhetens serienummer och verifiera att detta är borttaget.

1. GÖR EN SÄKERHETSKOPIA!

Vid en iPad service kommer innehållet att raderas.

Såhär gör du en säkerhetskopia

2. STÄNG AV HITTA MIN IPAD

Hitta min måste vara avstängt på enheten. En guide för att göra detta finns här på webbsidan.

VAD ÄR HITTA MIN?

3. VI BEHÖVER BARA DIN IPAD

Skärmskydd, skal och liknande tas bort vid inlämning.

Läs mer hos Apple

KONTAKTA OSS OM DU BEHÖVER HJÄLP

Vi finns tillgängliga på telefon: 010-330 3000

MAILA OSS

MacRent –
Apple Premium Service Provider

MacRent är en auktoriserad Apple Premium Service Provider, vilket betyder att vi reparerar din Mac med bibehållen garantistatus. Våra Apple certifierade tekniker reparerar din Mac med Apple originaldelar.

MAILA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR

MacRent – <br>Apple Premium Service Provider

Mac service hos MacRent

Vi gör en fullständig diagnos, (re)kalibrering och felsökning för att fastställa att inga dolda fel missas på Mac:en, oavsett hur uppenbar den rapporterade skadan är. Därefter återkommer vi med ett kostnadsförslag för att reparera Mac:en om den är utanför garanti eller genomför en garantireparation utan kostnad direkt med snabbaste ledtid.

Vi tar en felsökningsavgift på 950 kr ex. moms för Mac service utanför garanti. Ett godkänt kostnadsförslag gör att vi sätter igång omgående.

KOM FÖRBI PÅ DROPIN

Mac service hos MacRent

MacRent –
Apple Premium Service Provider

MacRent är en auktoriserad Apple Premium Service Provider, vilket betyder att vi reparerar din Mac med bibehållen garantistatus. Våra Apple certifierade tekniker reparerar din Mac med Apple originaldelar.

MAILA OSS

MacRent – <br>Apple Premium Service Provider

Mac service hos MacRent

Vi tar en felsökningsavgift på 950 kr ex. moms för Mac service utanför garanti. Ett godkänt kostnadsförslag gör att vi sätter igång omgående. En Mac under A-Care, AppleCare eller AppleCare+ repareras direkt utan kostnad vid tillverkningsfel.

Följande kunder har alltid prioriterad service hos oss: kunder med Mac på långtidshyra, serviceavtal eller akuttid.

Vi har ett pris för akuttid: 1200 kr ex. moms.
Ditt ärende prioriteras högst upp i vår servicekö. Prioriterade ärenden hanteras i den ordning de kom in.

Vad behöver jag göra och veta innan jag lämnar in min Mac på reparation?

Ta med giltig ID-handling, som ett körkort, pass eller annan ID-handling vid in- och utlämning.

Ta alltid backup! Du är ansvarig att se till att du har en säkerhetskopia av din Mac. Vi behöver inga lösenord för att genomföra de flesta reparationer. Har du problem med mjukvaran inuti enheten och vill att vi felsöker denna, ta tillfälligt bort lösenordet på det berörda användarkontot inför ditt besök så att vi kan komma åt mjukvaran under reparationens gång. När du hämtat enheten, ställ in ditt lösenord igen. Vi kontaktar dig om det visar sig att vi behöver tillgång till mjukvaran.

Lämna inte in väskor, kablar, kringutrustning eller något annat som tillhör din Mac om detta inte är en del av problemet du har med enheten. Vi tar alltid bort skal, skärmskydd och liknande vid felsökning. Om du har dekaler eller klistermärken på din Mac, så försvinner dessa om de sitter på en del av enheten som byts ut.

Hitta min Mac måste vara bortkopplat på enheten:

1. Starta upp enheten och logga in på användaren. Gå till Systeminställningar genom att klicka på Apple-loggan i ”klockmenyn”. Du kan också söka upp Systeminställningar genom att trycka CMD + Space samtidigt.
2. Inne i Systeminställningar, tryck på Apple-ID knappen.
3. Kryssa ur Hitta min Mac i listan med rubrik ”Program på datorn som använder iCloud:”
4. Ange lösenordet till ditt Apple-ID i dialogrutan och klicka på Fortsätt.
5. Du kan kontrollera att Hitta min Mac är avstängt genom att kontakta oss på 010-330 3000 eller fråga oss i kassan. Vi kan då göra en slagning på enhetens serienummer och verifiera att detta är borttaget.

Alternativt sätt om enheten inte startar:

1. Stäng av den berörda Mac-enheten.
2. Logga in på ditt till enheten kopplade Apple ID här: www.icloud.com/find på en annan enhet eller i vår butik.
3. Sedan klickar du på Hitta min iPhone > Alla enheter och klicka på den berörda Mac-enheten i listan. Välj Ta bort från kontot.
4. Du kan kontrollera att Hitta min Mac är avstängt genom att kontakta oss på 010-330 3000 eller fråga oss i kassan. Vi kan då göra en slagning på enhetens serienummer och verifiera att detta är borttaget.

Välkommen till MacRent!
JAG HAR A-CARE

JAG HAR A-CARE

Kontakta oss så hjälper vi dig.

RING OSS

JAG HAR SERVICEAVTAL

JAG HAR SERVICEAVTAL

Kontakta oss och förboka ditt ärende.

RING OSS

APPLECARE/APPLECARE+

APPLECARE/APPLECARE+

Kom förbi butiken och lämna in din Mac, vardagar kl. 08-18.

HITTA TILL OSS

DIGITAL INN KUND

DIGITAL INN KUND

Vi hjälper er som använt er av Digital Inn tidigare.

LÄS MER

INGEN GARANTI

INGEN GARANTI

Kom förbi butiken och lämna in din Mac, vardagar kl. 08-18.

HITTA TILL OSS

ÖVRIGA ÅTGÄRDER UTANFÖR GARANTI

Överföring av information, dataräddning och säkerhetskopia
Vi hjälper till med överföring av data, dataräddning och säkerhetskopiering till en fast kostnad. Om du önskar överföring av din information från en äldre Mac, så måste enheten köra macOS X 10.8 eller senare. Vi hjälper dig även med att försöka återskapa filer som gått förlorade. Om vi inte lyckas återskapa någonting från Mac:en så debiterar vi en arbetstimme (950 kr ex. moms).

Fast pris för dataräddning eller överföring: 1900 kr ex. moms.
Priset gäller även om vi inte lyckas datarädda hela innehållet.

Batteribyte MacBook Air
Vi har ett fast pris på batteriutbyte på alla MacBook Air-modeller mellan 2012-2017. Priset gäller endast ifall datorn inte har några övriga fel som behöver åtgärdas.

Fast pris på batteribyte MacBook Air: 2750 kr ex. moms (inkl. teknikertid).

KONTAKTA OSS

Reparation för iPhone

Lämna in din iPhone på drop-in hos oss på:
Birger Jarlsgatan 108
114 20 Stockholm

Frågor? Skicka e-post till oss:
MAILA BUTIKEN
Reparation för iPhone

iPhone skärmreparation som är klar under dagen.

Vi erbjuder skärmreparation på iPhone som är klar samma dag. Om du kommer in med din enhet på förmiddagen, så har vi din enhet reparerad samma dag. Detta är tillgängligt för iPhone 6s eller senare.

Sprucken iPhone skärm? Vi kan reparera din trasiga skärm och lämna tillbaka din iPhone till dig samma dag som du lämnat in den. Vi använder äkta Apple delar för att leverera Apple certifierade reparationer, som stöds av Apple, så du får tillbaka din iPhone så att den fungerar precis som den ska. Om du lämnar in din iPhone till oss på förmiddagen, så har vi den klar för avhämtning senare samma dag. Detta är tillgängligt för iPhone 6s eller senare.

Läs mer om original iPhone skärmar hos Apple

Byte av bakre system för iPhone 12

Vi erbjuder numera en reparation som innehåller den bakre delen av en iPhone 12 utan skärm och kamera. Vid berättigad reparation så byts den delen ut på din enhet. Givetvis behåller din enhet sin garantistatus då vi är en auktoriserad Apple service provider.

Denna typ av reparation är enbart tillgänglig för iPhone 12 modeller.

Förbered din iPhone
för service

Om du lämnar in din iPhone på service så måste Hitta min iPhone vara bortkopplat på enheten. Det enklaste sättet att göra detta på är att följa stegen i A. Följ stegen i B om enhetens skärm inte går att använda eller om enheten inte startar.

A. På den iPhone du ska lämna in, gör följande: Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta och inaktivera Hitta min iPhone. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och tryck sedan på Stäng av.

B. Om din enhet är skadad på så vis att skärmen inte kan användas, stäng av den iPhone som du ska lämna in. Du kan stänga av enheten genom ett knappkommando som du finner här.

Logga in med det Apple ID som är kopplat till den berörda enheten. När du är inloggad på www.icloud.com/find klickar du på Alla enheter och sedan klickar du på Ta bort från kontot på den berörda enheten. Nu ska Hitta min iPhone vara avstängt. Om enheten är påslagen och ”online”, så kommer det inte att gå att slå av Hitta min iPhone via iCloud.

Du kan kontrollera att Hitta min iPhone är avstängt genom att kontakta oss på 010-330 3000 eller fråga oss i kassan. Vi kan då göra en slagning på enhetens serienummer och verifiera att detta är borttaget.

1. GÖR EN SÄKERHETSKOPIA!

Vid en iPhone service kan innehållet raderas.

Såhär gör du en säkerhetskopia

2. STÄNG AV HITTA MIN IPHONE

Hitta min måste vara avstängt på enheten. En guide för att göra detta finns här på webbsidan.

VAD ÄR HITTA MIN?

3. VI BEHÖVER BARA DIN IPHONE

Skärmskydd, skal och liknande tas bort vid inlämning.

Läs mer hos Apple

KONTAKTA OSS OM DU BEHÖVER HJÄLP

Vi finns tillgängliga på telefon: 010-330 3000

MAILA OSS

Prislista för iPhone

Utbytesenhet Skärmreparation Batteribyte Byte av baksida
Pris under AppleCare+: 849 kr 249 kr 0 kr 849 kr
Modell Pris Pris Pris Pris
Exkl moms Inkl moms Exkl moms Inkl moms Exkl moms Inkl moms Exkl moms Inkl moms
iPhone SE (gen 1) 3000 kr 3750 kr 1500 kr 1875 kr 480 kr 600 kr
iPhone SE (gen 2) 2900 kr 3625 kr 1500 kr 1875 kr 660 kr 825 kr
iPhone 6 3000 kr 3750 kr 1500 kr 1875 kr 480 kr 600 kr
iPhone 6S 3000 kr 3750 kr 1772 kr 2215 kr 480 kr 600 kr
iPhone 6 Plus 3300 kr 4125 kr 1600 kr 2000 kr 480 kr 600 kr
iPhone 6S Plus 3300 kr 4125 kr 1900 kr 2375 kr 480 kr 600 kr
iPhone 7 3200 kr 4000 kr 1600 kr 2000 kr 480 kr 600 kr
iPhone 7 Plus 3700 kr 4625 kr 1900 kr 2375 kr 480 kr 600 kr
iPhone 8 3700 kr 4625 kr 1600 kr 2000 kr 480 kr 600 kr
iPhone 8 Plus 3900 kr 4875 kr 1900 kr 2375 kr 480 kr 600 kr
iPhone X 5260 kr 6575 kr 2700 kr 3375 kr 660 kr 825 kr
iPhone XR 3860 kr 4825 kr 1960 kr 2450 kr 660 kr 825 kr
iPhone XS 5260 kr 6575 kr 2700 kr 3375 kr 660 kr 825 kr
iPhone XS Max 5700 kr 7125 kr 3200 kr 4000 kr 660 kr 825 kr
iPhone 11 3880 kr 4850 kr 2000 kr 2500 kr 660 kr 825 kr
iPhone 11 Pro 5260 kr 6575 kr 2700 kr 3375 kr 660 kr 825 kr
iPhone 11 Pro Max 5700 kr 7125 kr 3200 kr 4000 kr 660 kr 825 kr
iPhone 12 mini 3900 kr 4875 kr 2300 kr 2875 kr 660 kr 825 kr 2980 kr 3725 kr
iPhone 12 4400 kr 5500 kr 2800 kr 3500 kr 660 kr 825 kr 3380 kr 4225 kr
iPhone 12 Pro 5300 kr 6625 kr 2800 kr 3500 kr 660 kr 825 kr 4180 kr 5225 kr
iPhone 12 Pro Max 5800 kr 7250 kr 3200 kr 4000 kr 660 kr 825 kr 4580 kr 5725 kr

Utbytesenhet
för AirPods

Modell Pris
Exkl moms Inkl moms
AirPods gen 1/2, 1 st lur (L/R) 836 kr 1045 kr
AirPods laddningsetui gen 1/2 (ej trådlöst, ej Pro) 756 kr 945 kr
AirPods trådlöst laddningsetui gen 1/2 (ej Pro) 836 kr 1045 kr
AirPods Pro, 1 st lur (L/R) 1087 kr 1359 kr
AirPods Pro trådlöst laddningsetui 1087 kr 1359 kr
AirPods Pro, eartip (1st S, M eller L) 40 kr 50 kr
Utbytesenhet<br>för AirPods

Hur du rengör
AirPods, AirPods Pro och etuiet

AirPods och AirPods Pro

– Håll inte dina AirPods eller AirPods Pro under rinnande vatten.
– Använd en mjuk, torr och luddfri trasa.

Om dina AirPods eller AirPods Pro utsätts för någonting som kan orsaka fläckar eller annan skada, exempelvis tvål, schampo, balsam, krämer, parfymer, lösningar, rengöringsmedel, syror eller mat med hög syrahalt, insektsmedel, solskyddskräm, olja eller hårfärg:

1. Rengör dem med en trasa lätt fuktad med rent vatten och torka av dem med en mjuk, torr och luddfri trasa.
2. Låt dem torka helt innan du lägger dem i laddningsetuiet.
3. Försök inte använda dem förrän de är helt torra.
4. Se till att ingen vätska hamnar i öppningarna.
5.Rengör mikrofonen och högtalarnäten med en torr bomullstuss.
6. Använd inte vassa objekt eller slipande material för att rengöra dina AirPods eller AirPods Pro.

Etuiet till AirPods och AirPods Pro

– Rengör laddningsetuiet med en mjuk, torr och luddfri trasa. Om nödvändigt kan du fukta trasan lätt med isopropylalkohol. Se till att det inte kommer in någon vätska i laddningsportarna. Här är några fler riktlinjer:

1. Ta bort skräp från Lightning-kontakten med en ren, torr och mjuk borste.
2. Använd inte slipande material när du rengör laddningsetuiet.
3. Stoppa inget i laddningsportarna för att undvika skada på metallkontakterna.

1. TESTA ATT NOLLSTÄLLA DINA AIRPODS

Fungerar dem efter nollställningen?

LÄS MER

2. TA ENBART MED AIRPODS OCH ETUIET

Vi behöver inte dina andra enheter om de inte är en del av problemet.

HITTA TILL OSS

Utbytesenhet för Apple Watch

Lämna in din Apple Watch på drop-in hos oss på:
Birger Jarlsgatan 108
114 20 Stockholm

Osäker på ditt pris eller har du en Apple Watch Edition? Kontakta oss:
MAILA BUTIKEN
Utbytesenhet för Apple Watch

Prislista


Modell Pris
Exkl moms Inkl moms
Apple Watch Series 1 38/42mm 2200 kr 2750 kr
Apple Watch Series 2 38/42mm (Aluminium) 2500 kr 3125 kr
Apple Watch Series 2 38/42mm (Hermés Cellular) 2648 kr 3310 kr
Apple Watch Series 2 38/42mm (Rostfritt stål/Stainless Steel) 2648 kr 3310 kr
Apple Watch Series 2 Edition 38/42mm (White Ceramic) 7632 kr 9540 kr
Apple Watch Series 3 38/42mm (Aluminium Cellular & Nike Cellular) 2468 kr 3085 kr
Apple Watch Series 3 38/42mm (Aluminium GPS & Nike) 1836 kr 2295 kr
Apple Watch Series 3 38/42mm (Hermés Cellular) 3376 kr 4220 kr
Apple Watch Series 3 38/42mm (Rostfritt stål/Stainless Steel) 3376 kr 4220 kr
Apple Watch Series 3 Edition 38/42mm (Gray Ceramic) 7632 kr 9540 kr
Apple Watch Series 3 Edition 38mm (White Ceramic) 6720 kr 8400 kr
Apple Watch Series 3 Edition 42mm (White Ceramic) 7632 kr 9540 kr
Apple Watch Series 4 40/44mm (Aluminium Cellular & Nike Cellular) 3556 kr 4445 kr
Apple Watch Series 4 40/44mm (Aluminium GPS & Nike) 3100 kr 3875 kr
Apple Watch Series 4 40/44mm (Hermés Cellular) 4008 kr 5010 kr
Apple Watch Series 4 40/44mm (Rostfritt stål/Stainless Steel) 4008 kr 5010 kr
Apple Watch Series 5 40/44mm (Aluminium Cellular & Nike Cellular) 3556 kr 4445 kr
Apple Watch Series 5 40/44mm (Aluminium GPS & Nike) 3100 kr 3875 kr
Apple Watch Series 5 40/44mm (Hermés Cellular) 4008 kr 5010 kr
Apple Watch Series 5 40/44mm (Rostfritt stål/Stainless Steel) 4008 kr 5010 kr
Apple Watch Series 5 Edition 40/44mm (Titanium/Space Black Titanium) 4908 kr 6135 kr
Apple Watch Series 5 Edition 40/44mm (White Ceramic) 7632 kr 9540 kr
Batteribyte för Apple Watch (samtliga modeller) 1116 kr 1395 kr

Förbered din
Apple Watch för service

Ta med giltig ID-handling, som ett körkort, pass eller annan ID-handling vid in- och utlämning.

För att reparera din Apple Watch, så måste parkopplingen tas bort. Ta med din till Apple Watch parkopplade enhet (iPhone/iPad) så vi kan säkerställa att detta är korrekt utfört.

TA BORT PARKOPPLINGEN

Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och dina enheter

LÄS MER